Uitreiking Appronto Disruptive Start Up Awards 2015

Datum bericht:

Op donderdag 24 september vond, tijdens Tilburg Culinair, de uitreiking van de Appronto Disruptive Start Up Award 2015 plaats. ToLocal (het dochterbedrijf van ToMedia) was voor deze award genomineerd. ‘Disruptive Start Up’ betreft jonge organisaties welke een bestaande […]

Uitreiking Appronto Disruptive Start Up Awards 2015

Op donderdag 24 september vond, tijdens Tilburg Culinair, de uitreiking van de Appronto Disruptive Start Up Award 2015 plaats. ToLocal (het dochterbedrijf van ToMedia) was voor deze award genomineerd. ‘Disruptive Start Up’ betreft jonge organisaties welke een bestaande markt veranderen door het lanceren van vernieuwde diensten. Helaas is ToLocal niet in de prijzen gevallen, maar is het bedrijf met recht een disruptive startup. Lees onderstaand het jury rapport over ToMedia.

Jury Rapport ToMedia

Met het ontstaan van het Internet is de markt van advertenties een van de eerste markten geweest die insprongen op de mogelijkheden van digitalisering. Als gevolg van deze lange aanwezigheid zijn er al meerdere generaties van oplossingen  en bedrijven actief, met Google als absolute marktleider op het gebied van online advertenties. ToMedia heeft echter ingezien dat er een gat was voor lokale digitale media.

Landelijke adverteerders willen namelijk niet alleen adverteren in de landelijke bladen en sites, maar ze willen specifiek de gebruikers bereiken in een bepaalde regio en bij voorkeur via media waarmee de gebruiker een band heeft. De lokale digitale uitgevers zijn als de hedendaagse versie het lokale nieuwsblad hét ideale medium hiervoor. Deze markt is echter zeer gefragmenteerd en daarmee te bewerkelijk en kostbaar om te bereiken voor landelijke adverteerders.

ToMedia is de partij die dit verandert door lokale digitale media eenvoudig bereikbaar te maken voor landelijke adverteerders. In slechts 25 dagen is met 2 ontwikkelaars een eerste versie van het platform gerealiseerd welke als centrale hub opereert tussen enerzijds een handvol systemen waarop adverteerders hun vraag kenbaar maken en anderzijds nu al meer dan 400 lokale digitale media.

Via een ingenieus veilingsysteem wordt in milliseconden advertentieruimte geveild óp het moment dat een specifieke gebruiker een pagina opent. Op basis van kenmerken wordt beoordeeld welke adverteerder het beste past bij de gebruiker en daarmee wordt de opbrengst voor landelijke adverteerder en lokale digitale uitgever geoptimaliseerd.

Jury oordeel

Ondanks dat de markt van digitale advertenties overvol is en gedomineerd wordt door wereldwijde spelers heeft ToMedia niet alleen het gat in de markt herkend, maar is ze er tevens op snelle en efficiënte wijze in geslaagd een passende oplossing te ontwikkelen. Door het unieke karakter en de kracht van een digitale marktplaats is ToMedia een echte marktvernieuwer die middels bedrijfsprocessen en ICT de markt voorgoed vernieuwt. Met recht een disruptive startup!