BDU Media zoekt samenwerking met regionale omroepen op video-gebied

Datum bericht:

BDUmedia heeft de ambitie om meer video’s te publiceren op de digitale platforms. De uitgever zoekt daarom naar samenwerkingsmodellen met lokale en regionale omroepen [...]

BDU Media zoekt samenwerking met regionale omroepen op video-gebied

BDUmedia heeft de ambitie om meer video’s te publiceren op de digitale platforms. De uitgever zoekt daarom naar samenwerkingsmodellen met lokale en regionale omroepen.

 bdu-media-84.jpg

De voorbije maanden heeft de uitgever onder andere gesproken met RTV N-H, RTV Rijnmond, RegioTV Tiel en RTV Utrecht. De hamvraag: kunnen de mediabedrijven iets voor elkaar betekenen? ,,BDUmedia zoekt naar bewegende beelden. Wij hebben beperkte mogelijkheden om zelf video’s te maken en zoeken daarom naar partners die wél veel beelden produceren. Logischerwijs kom je onder andere uit bij regionale en lokale omroepen”, vertelt contentmanager Alex Monster.

Zijn collega’s Daan Bleuel en Wim Vonk benadrukken dat de omroepen de platforms van BDUmedia kunnen inzetten om bereik te genereren. Ofwel: de lokale beelden van RTV N-H worden (óók) gedeeld via de website en social media van BDU-uitgave HCnieuws.nl. Bleuel: ,,Veel omroepen zoeken naar méér bereik, zodat zij hun positie verstevigen. BDUmedia heeft een huis-aan-huis dekking met haar papieren uitgaven en de websites worden door tienduizenden lokale inwoners bekeken. Wij zorgen ervoor dat het bereik vergroot wordt.”

Door video’s van derden te delen, worden ook de BDU-platforms versterkt. Kortom: een win-winsituatie. Maar de samenwerking kan verder gaan: de partijen bespreken de mogelijkheden om journalistieke kennis en capaciteit te delen. Vonk: ,,Waarom zou je het wiel twee keer uitvinden bij de aanpak van een journalistiek item? Je kunt de handen ineenslaan, kennis uitwisselen en vervolgens verschillende en meerdere items maken.”
De gesprekken krijgen de komende tijd een vervolg.

 

Bron: Freelancers BDUmedia